از جمله بازیهای کارتی قدیمی که طرفداران زیادی هم در ایران داراست بازی حکم میباشد در این بازی شما ۵۲ عدد کارت خواهید داشت که به ۴ دسته ۱۳ تابی تقسیم شدهاند و هر بخش نشانی دارد که ما آنها را بانامهای خشت، خاج، دل و پیک میشناسیم. این سیزده کارت شامل اعداد یکتا ده و کارتهای سرباز، بی بی و شاه میشوند که هرکدام ارزشی دارند بعنوان نمونه کارت شماره یک (تک) بیشترین ارزش را دارد بعد کارت شاه سپس بی بی و بعد آنها سرباز و در انتها اعداد که هر چه مقدارشان بیشتر باشد ارزش بیشتری خواهد داشت.
در این بازی شخصی که مسئول پخش نمودن کارتهاست که در ابتدا باید کارتها را بین افراد تقسیم کند و هرکسی که اولین تک را به دست آورد حاکم میشود میتواند حکم را مشخص کنید حکم باید شامل نشانهای گفتهشده در بالا باشد یعنی خاج، خشت، دل یا پیک. پس از مشخص شدن حکم کارت بهصورت مساوی بین افراد تقسیم میشود و اولین کارت توسط حاکم روی میدان بازی انداخته میشود و سایر افراد باید بر اساس آن کارت خود را بیندازند هرکسی که کارت اش ارزشی بیشتری داشته باشد دست را برای خود میکند. این انداخت کارتها تا زمانی ادامه پیدا میکند که تعداد دستهای یک نفر یا یک گروه به عدد هفت برسد. هر شخصی هفت دست را برای خود کند در مرحله بعدی حاکم می شود. pasour hokm همین بازی میباشد که اکنون به دستگاههای اندرویدی آمده و میتواند شما را برای مدتزمان بسیاری سرگرم کند. در این بازی شما میتوانید با افراد بسیاری از تمام دنیا رقابت نمایید.
روش بازی حکم
در بازی حکم از همه ۵۲ ورق استفاده می شود. ورق های جوکر در این قسمت نقشی نخواهد داشت. ارزش ورق ها از بالا به پایین عبارتند از: آس، شاه، بی بی، سرباز، ورق ۱۰ … تا ورق ۲ لو.
اصول و قوانین بازی حکم بر پایه بازی ۴ نفره بنا نهاده شده است. اما بازی حکم را ۲ نفره و ۲ نفره هم انجام میدهند. در حالت چهار نفره دو گروه دو نفره خواهیم داشت. اشخاصی که که روبروی هم نشسته اند یک تیم را تشکیل داده اند. در شروع بازی باید حاکم مشخص گردد که از ما بین ورق ها حکم را تعیین نماید. بعد از مشخص کردن حاکم بازیکنی که سوی چپ حاکم نشسته است. ورق ها را باید به درستی بر بزند. سپس ۵ برگ اول را در اختیار او بگذارد. حاکم با بررسی ورق هایی که در اختیار دارد حکم را انتخاب میکند. حکم می تواند پیک، خشت، گشنیز یا دل باشد.
بعد از مشخص شدن حکم از سوی حاکم بازی به هر بازیکن ۵ ورق خواهند داد. در مرحله بعدی به تمام بازیکنان دو مرحله ۴ ورق داده می شود. برای شروع بازی هر بازیکن باید ۱۳ ورق داشته باشد.
برنده بازی کیست؟
برنده در بازی حکم تیمی میباشد که در هر دست ۷ امتیاز دریافت کند و ورق های سرتری نسبت به حریف داشته باشد. در انتها تیمی کاملا بازی را برده که هفت دست را از حریف جلو افتاده باشد.
اصطلاح کوت: کوت کردن در بازی حکم موقعی استفاده میگردد. که یک تیم بتواند ۷ امتیاز در یک دست از حریف بگیرد. در حالی که حریف حتی یک امتیاز هم کسب نکرده است. هر کوت کردن حریف دو دست حساب خواهد شد.
اصطلاح حاکم کوتی: این اصطلاح زمانی کاربرد دارد که تیم حاکم به حریف ببازد و در یک دست حتی یک امتیاز هم نتواند کسب کند. حاکم کوتی ۳ دست حساب خواهد شد.
نکات مهم در آموزش بازی حکم چیست؟
بهتر است صبور و نکته بین و منطقی شوید. بر احساسات و هیجانات زمان بازی غلبه نمایید.
سیاست بازی داشتن خیلی مهم است مخصوصا زمانی در قالب یک تیم بازی می کنید.
بازیکنان با تجربه خیلی سریع با هم به سیاست واحد خواهند رسید.
و فرصت برنده شدن از حریف را می گیرند.
در بازی حکم بسیار زیرک و هوشیار باشید.
کوچکترین غفلت شما باعث می شود حریف شما نهایت استفاده را ببرد.
باید توجه داشته باشید حتی با یک ورق اشتباه بازی کردن ممکنه بازی برده را ببازید.
تجربه بازی تیمی در این بازی بسیار مهم میباشد.
بازی خوانی بهتری خواهید داشت و روند بازی را تا حدودی می توانید حدس بزنید و تصمیم درست تری بگیرید.
در بازی حکم معمولا حاکمان باهوش هفت دست را به سود خود به اتمام می رسانند.
بدلیل اینکه حاکم با پنج ورقی که در ابتدای بازی دارد.
می تواند سرنوشت بازی را تا حدود زیادی مشخص نماید.
اشخاص کم تجربه اغلب حکم های درستی انجام نمی دهند و با شکست مواجه خواهند شد.