شکیرا موفقترین خواننده زن لاتین بعد از گلوریا استفان است. او یکی از نمایندگان رسمی باشگاه فوتبال بارسلونا برای طرحهای خیریه این باشگاه می باشد.
بیوگرافی شکیرا
شکیرا ایزابل مبارک ریپل متولد ۲ فوریه ۱۹۷۷می باشد که در کلمبیا در خانواده ای فقیر به دنیا آمد. مادر او اهل کلمبیا و پدرش اهل لبنان بود بنابراین شکیرا در کودکی هر دو نوع موسیقی را از دو فرهنگ مختلف یاد گرفت. شکیرا همچنین بسیار به راک اند رول گوش می داد و گروه های Led Zeppelin و the Beatles و the Policeو the Cure و Nirvana را گروه های مورد علاقه ی خود می داند. او با نام شکیرا شناخته میشود، خواننده، ترانه سرا، مدل، رقصنده، تهیه کننده و طراح رقص معروف کلمبیایی است.
پس از به شهرت رسیدن در سرتاسر امریکای لاتین شکیرا که خود اهل کلمبیا بود به بزرگترین خواننده زن پاپ از زمان “جنیفر لوپز” ( که درهای موفقیت در زبان انگلیسی را گشوده بود)، تبدیل شد. علت محبوبیت اوسبک پرخاش جو و متاثر از راک بود.
شکیرا تقریبا تمام کارهایش را خود یا با کمک دیگران می نویسد و در این جریان شهرت زیادی به عنوان یکی از بلند پروازترین ترانه سرایان موسیقی لاتین بدست آورده است.
زمانی که شکیرا اولین کار خود به زبان انگلیسی را در سال ۲۰۰۱ منتشر ساخت به سرعت به یکی از بهترین های پاپ تبدیل شد در حالی که احساس عمیق و شاعرانه اش و نیز از ویدئوهای گرم او کمک فراوانی می کند.
شکیرا و ورود به دنیای هنر
او در یازده سالگی شروع به یادگیری نواختن گیتار کرد در همین سن ماجرایی برای او پیش امد و آن اخراج از گروه همخوانان مدرسه بود.(به این دلیل که او خیلی غلیظ می خواند و حقیقتا فراتر از یک گروه همخوانان معمولی!)
اولین ترانه
شکیرا در سن دو سالگی، برادر بزرگش در تصادفی با موتور سیکلت کشته شد و در هشت سالگی، اولین ترانه خود را با نام “Tus gafas oscuras” نوشت که از عینک دودی پدرش که برای غم و اندوهش به چشمانش زده بود، الهام گرفته بود.
آلبوم های شکیرا
درسال ۱۹۹۰ و در سیزده سالگی شکیرا به امید تبدیل شدن به یک مدل به Bogotá رفت اما به جای آن قراردادی برای ضبط موسیقی برای یک بخش سونی کلمبیا امضا کرد. اولین آلبوم شکیرا یعنی Magia شامل آهنگ هایی بود که او در طول پنج یا شش سال قبل نوشته بود و در بر گیرنده ی اولین تلاش های او در این راه بود. هرچند که این آلبوم موفقیتی جهانی برای او در بر نداشت اما نام او را در کشورش بر سر زبانها انداخت.
حتما بخوانید:
شکیرا به خاطر طبیعت پاپ گونه ی کار بعدی اش که در سال ۱۹۹۳ با نام Peligro (خطر) منتشر شد ناراضی بود، و مسیرش را برای مدتی تغییر داد و در سال ۱۹۹۴ به عضویت کمپانی نمایش های تلوزیونی “El Oasis” درآمد.
زمانی که شکیرا در سال ۱۹۹۵ به ضبط موسیقی بازگشت کنترل بیشتری بر روی موسیقی خود نشان داد و بیشتر بر روی راک اند رول کار کرد _به علاوه طنین عربی_در میان کار پاپ لاتین او به چشم می آمد. اولین نتایج این کار”Pies Descalzos“(پای برهنه) بود که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد و در ابتدا به کندی به فروش می رسید.
آلبوم کم کم شروع به دریافت تقدیرهای متفاوت برای Estoy Aqui که موفقیت بزرگی در سرتاسر امریکای لاتین و نیز اسپانیا کسب کرده بود، کرد. پس از پیشرفت” Pies Descalzos” او به ساختن مشتقات آن ادامه داد یعنی: “Dónde Estás Corazón” و “Antología” و “Pienso en Ti” و “Un Poco de Amor” و “Se Quiere, Se Mata“. آلبوم رتبه ی اول را در هشت کشور جهان کسب کرد و سرانجام در امریکا حدود ۳۰۰۰۰۰ نسخه به فروش رسید. شکیرا دو سال را به گردش و ترقی گذراند (او سرانجام در ۱۹۹۷ El Oasis را ترک کرد.).
شکیرا در جست و جوی موفقیت “امیلیو استفان” همسر گلوریا را که یک فرد موفق در موسیقی بود به عنوان مدیر و تهیه کننده ی کارهایش انتخاب کرد. حرکت او زمانی نتیجه داد که آلبوم بعدی او در سال ۱۹۹۸با نام Dónde Están los Ladrones (دزد ها کجا هستند) موفقیت بزرگ تری نسبت به قبلی کسب کرد.
مسئله ی دیگر این بود که آلبوم شکیرا، حدود ۱۱ هفته رتبه ی اول بیلبورد آلبوم های لاتین را داشت و دو رتبه ی اول در امریکا (در جدول لاتین) با Ciega, Sordomuda و “Tu”. هر چند که تراک اصلی البوم “Ojos Así” اشاره ای واضح به موسیقی عربی بود که او از پدرش آن را به ارث برده بود. “Dónde Están los Ladrones” هنوز تاثیر گذارترین معرف شخصیت با اراده اوست. تجزیه و تحلیل شخصیت او ،او را در میان طرفداران زن او به چهره ای محبوب تر تبدیل می کند. زمانی که گلوریا استفان پیشنهاد داد تا “Ojos Así”را به انگلیسی ترجمه کند، شکیرا تصمیم گرفت تا برای داشتن کنترل کامل بر روی کارهایش زبان انگلیسی را به خوبی یاد بگیرد تا بتواند خودش آنها را بنویسد.
شکیرا، بهترین خواننده زن راک و پاپ
در افتتاحیه ی مراسم انتخاب بهترین های موسیقی Grammy سال ۲۰۰۰ او به عنوان بهترین خواننده ی زن پاپ به خاطر : (“Ojos Así”) و بهترین خواننده زن راک به خاطر : (“Octavo Dia”) انتخاب شد.
جوایز شکیرا
شکیرا برنده ۵ جایزه از جوایز موزیک ویدئوی امتیوی، ۲ جایزه گرمی، ۸ جایزه از جوایز گرمی لاتین، ۷ جایزه موسیقی بیلبورد و ۲۸ جایزه از جوایز موسیقی لاتین بیلبورد است. شکیرا همچنین یک بار در گلدن گلوب نامزد شده است. شکیرا همچنین بالاترین فروش را در کلمبیا داشته است و بعد از گلوریا استفان، موفقترین خواننده زن لاتین، با فروش بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون آلبوم، است.